de zomer van 2026

18 mei 2026 - Diksmuide, België

Lieve lezers

Negen maanden geleden publiceerde ik mijn laatste reisverhaaltje. In die tijd worstelde ik mij door de cursus reisleider. Hoewel het nog even wachten is op mijn officiële badge mag ik me toch de titel al toeëigenen. En het gaat snel. In de komende maanden staan niet minder dan zes reizen op het programma. De eerste staat al voor de deur. Overmorgen vertrek ik voor mijn eerste officiële reis. Een cruise naar Schotland en IJsland. Gelukkig sta ik er niet alleen voor en krijg ik het gezelschap van een collega die het klappen van de zweep kent.

Ik heb het vaste voornemen om al mijn reizen een reisblog bij te houden. Vanaf woensdag zal je dus weer regelmatig een melding ontvangen als er een nieuw verhaaltje is gepubliceerd.

MSC Preziosa

Met deze drijvende stad mag ik mee: de MSC Preziosa. Dat is een Italiaans woord dat "kostbaar" of "waardevol" betekent. Bars! Zwembaden! Casino's!  Meer dan 4000 passagiers en 1500 bemanningsleden.

Ben je benieuwd hoe ik mijn maidentrip ervaar en wil je blijven volgen? Dan hoef je niets te doen. Je blijft dan op de lijst van volgers staan. Heb je er genoeg van? Laat het mij weten en dan schrap ik van de lezerslijst. Even goeie vrienden.

1. François en Linda:
    18 mei 2026
    Leuk opnieuw nieuws te ontvangen. Wij volgen graag jouw verdere avonturen.
  2. Georges Bisson:
    18 mei 2026
    Hallo Eddy, ben benieuwd hoe je maidentrip gaat verlopen,kijk al uit naar de eerste nieuwtjes.
    Goede vaart.
  3. Lieve Debaillie:
    19 mei 2026
    Natuurlijk wil ik weer volgen, ik kijk er al naar uit
  4. Eddy en Brigitte:
    19 mei 2026
    Tof.. wij zijn benieuwd naar de nieuwe avonturen. Groetjes
  5. Claudine:
    Goede vaart
  6. Karel:
    19 mei 2026
    Heel leuk om je gewaardeerde schrijfsels te lezen. Je was mijn prima compagnon op de Canadareis en je zal zeker je weg vinden in de reiswereld. Vergeet zelf ook niet te genieten van je reis!
  7. Trui:
    19 mei 2026
    Hey Eddy, ik wens je super veel succes toe. Maar ik ben ervan overtuigd dat jij dat goed zal doen!!
    Natuurlijk wil ik graag jouw avonturen volgen... stuur maar door!
  8. Colette:
    20 mei 2026
    Goede reis, Eddy. In 2024 vaarden we met MSC World Europa op de Middellandse Zee. Baden in luxe was, een reis om nooit te vergeten.
    Dit jaar wilden we een riviercruise doen op de Donau, maar die hebben we helaas moeten annuleren vanwege Willy zijn gezondheidsproblemen. Geniet er dus maar dubbel en dik van zolang het kan.
  9. Clo:
    21 mei 2026
    joepie, nieuwe avonturen , weer genieten van je schrijfsels
  10. Clo:
    21 mei 2026
    en misschien komen we elkaar wel tegen in Rekjavik. Wij vertrekken dinsdag
  11. Eddy:
    22 mei 2026
    Dag Clo. Jammer dat we elkaar gaan missen. Wij komen in Reykjavik aan op zondagmorgen en maandagavond varen wij door naar Isafjordur.